sâmbătă, 3 octombrie 2009

Politist, adj.



Productie: Romania, 2009
Gen: drama
Regie: Corneliu Porumboiu
Scenariu: Corneliu Porumboiu
Distributie: Dragos Bucur, Vlad Ivanov, Irina Saulescu, Ion Stoica, Cosmin Selesi
Soundtrack:
Mirabela Dauer - Nu te parasesc iubire
Trailer:



Se pare ca reteta succesului in cinema pentru publicul roman nu consta in a avea un film romanesc premiat la Cannes. Filmul romanesc premiat la Cannes reprezinta doar aperitivul, adica toata lumea e incitata si cauta sa-l vada in avan avan avan-premiera. Iar pentru ca aperitivul e prea mic pentru a satura publicul flamand, se trece la "masa" propriu-zisa, mai exact vizionarea filmului, si cum se intampla in atatea locuri, lumea se napusteste sa apuce cat mai mult si pana la urma ajunge sa se sature cu foarte putin. Eu am mancat incet, cate un pic din toate, si la final am ragait si am zis "Multumesc pentru masa delicioasa". Cum am citit undeva, trebuie sa adaugi si o pastila de rabdare cu un pahar de apa. Sanatace!

Milk



Productie: SUA, 2008
Gen: drama
Regie: Gus Van Sant
Scenariu: Dustin Lance Black
Distributie: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Alison Pill
Soundtrack:
Sourcerer - Wake Up, San Francisco
Victoria Hamilton - Takin' My Time
Sly and the Family Stone - Everyday People
Sylvester and James Wirrick - You Make Me Feel (Mighty Real)
David Bowie - Queen Bitch
Trailer:


Daca va place Gus Van Sant, sigur ati vazut cel putin unul din filmele Paranoid Park, Drugstore Cowboy, Good Will Hunting, Elephant, Gerry sau My Own Private Idaho. Milk e cel mai recent film al sau si chiar e bun. E vorba despre Harvey Milk si viata lui de dupa intrarea in politica; o viata furtunoasa avand in vedere ca a fost primul gay ales intr-o functie publica, adica in consiliul local al San Franciscoului. Cea mai mare surpriza am avut-o din partea lui Sean Penn, cel care a interpretat rolul controversatului personaj, pentru ca nu stiam la ce sa ma astept si nu stiam daca el e cel mai potrivit pentru acest rol. Acum, dupa ce am vazut filmul, ma gandesc ca nu s-ar fi putut gasi un actor mai bun; participarea lui in acest film doar arata lumii (celor sceptici care inca nu s-au lamurit :)) )ca intr-adevar este un actor mare! Bine-nteles ca a luat si Oscarul pentru acest rol. Kudos Sean Penn !!!
Am vazut filmul acum cateva luni bune, dar m-am gandit sa scriu despre el pentru ca nu demult am aflat ca Barrack Obama i-a acordat lui Harvey Milk (pm) The Presidential Medal of Freedom, care se acorda acelor oameni care au adus "an especially meritorious contribution to the security or national interests of the United States, world peace, cultural or other significant public or private endeavors."